i wish i could stop growing
Home    Info    Ask    Submit
About: 
Meet the team. #TeamTakdakBajuRaya #TeamRecycleBalikBaju   ……mihihihiw. #eidmubarak #raya #family

Meet the team. #TeamTakdakBajuRaya #TeamRecycleBalikBaju ……mihihihiw. #eidmubarak #raya #family

Mok Minoh’s legion. Mok Minoh (spot her in the middle) with her daughter and son-in-law, with her grandkids, with her great grandkids, and with her great great grandkids. haha. Anak, cucut, cicit, ciut semua ada. #eidmubarak #raya #family

Mok Minoh’s legion. Mok Minoh (spot her in the middle) with her daughter and son-in-law, with her grandkids, with her great grandkids, and with her great great grandkids. haha. Anak, cucut, cicit, ciut semua ada. #eidmubarak #raya #family

Baru turun dari bot terus kena kejar dengan wartawan RTM kononnya nak interview. Kalau la masuk betul dlm tv, habis satu Malaysia tengok muka baru bangun tidur, tudung senget2. Habis jatuh gedebuk saham. #Kapit #Sibu (at RH HOTEL)

Baru turun dari bot terus kena kejar dengan wartawan RTM kononnya nak interview. Kalau la masuk betul dlm tv, habis satu Malaysia tengok muka baru bangun tidur, tudung senget2. Habis jatuh gedebuk saham. #Kapit #Sibu (at RH HOTEL)

le iftar with le colleagues just now. ni je la mampu. kami tade hotel mewah nak berbuffet bagai.  hihi. #Kapit  (at Sk Sg. Amang)

le iftar with le colleagues just now. ni je la mampu. kami tade hotel mewah nak berbuffet bagai. hihi. #Kapit (at Sk Sg. Amang)

37 muka-muka 4 Hijau 2014 yang selalu kena rotan dengan cikgu pasal kerja rumah tak pernah nak siap feat. ‘Indah’. bwahahahaha. Pis! #Kapit (at Sk Sungai Amang)

37 muka-muka 4 Hijau 2014 yang selalu kena rotan dengan cikgu pasal kerja rumah tak pernah nak siap feat. ‘Indah’. bwahahahaha. Pis! #Kapit (at Sk Sungai Amang)

Spoiler. Itu la baju raya saya tahun ni. Recycle balik baju masa kononnya jadi pengapit hari tu. 

Ni la nasib kalau dah kerja kawasan dalam, balik sebelum dua hari raya. Tak sempat pun nak beli selipar raya. Jadi raya ni pakai baju recycle+selipar jepung merah hitam! Tade hal. Jyeargh~!

Spoiler. Itu la baju raya saya tahun ni. Recycle balik baju masa kononnya jadi pengapit hari tu.

Ni la nasib kalau dah kerja kawasan dalam, balik sebelum dua hari raya. Tak sempat pun nak beli selipar raya. Jadi raya ni pakai baju recycle+selipar jepung merah hitam! Tade hal. Jyeargh~!

Jaket jeans lusuh 5 tahun lepas hasil buy 1 free 1 harus dipakai pagi-pagi sebab kesejukkan melampau-lampau akibat kabus tebal walaupun kelajuan hanyalah 50km/h. brrrrrr~. #Kapit

Jaket jeans lusuh 5 tahun lepas hasil buy 1 free 1 harus dipakai pagi-pagi sebab kesejukkan melampau-lampau akibat kabus tebal walaupun kelajuan hanyalah 50km/h. brrrrrr~. #Kapit

Budak ni da la tak puasa. Nampak handphone aku terus mintak ” Cikgu Fawah, Cikgu Fawah, jong la amik gambar kita duo.”

Yelah Qaliesya oi. Ni la budak yang boleh buat aku rasa secure kat sini dengan loghat Kelatenya. Tapi dia pun dah mula terjebak dengan bahasa Iban. erk.

Budak ni da la tak puasa. Nampak handphone aku terus mintak ” Cikgu Fawah, Cikgu Fawah, jong la amik gambar kita duo.”

Yelah Qaliesya oi. Ni la budak yang boleh buat aku rasa secure kat sini dengan loghat Kelatenya. Tapi dia pun dah mula terjebak dengan bahasa Iban. erk.

Satu rumah gigih naik bot ekpress Kapit ke Sibu semata nak rasai kemeriahan baazar Ramadhan, cari nasi kerabu. behehe.

Satu rumah gigih naik bot ekpress Kapit ke Sibu semata nak rasai kemeriahan baazar Ramadhan, cari nasi kerabu. behehe.

Dugaan betul puasa hari ni. 4 masa PJ dengan 3 kelas berlainan. PJ dengan yang besar-besar tak da masalah, yang masalah dengan budak kecik-kecik ini nak kejar sana, kejar sini. Tambah-tambah kalau dah bagi sorang satu belon. 
Why balloons? Because it is in the syllabus, duh!

Dugaan betul puasa hari ni. 4 masa PJ dengan 3 kelas berlainan. PJ dengan yang besar-besar tak da masalah, yang masalah dengan budak kecik-kecik ini nak kejar sana, kejar sini. Tambah-tambah kalau dah bagi sorang satu belon.
Why balloons? Because it is in the syllabus, duh!

Dugaan betul puasa hari ni. 4 masa PJ dengan 3 kelas berlainan. PJ dengan yang besar-besar takpe, tapi budak kecik-kecik ni yang jadi masalah nak kena kejar sana, kejar sini. Tambah2 kalau dah bagi belon sorang satu
Why balloons? Because it is in the silibus, duh!

Dugaan betul puasa hari ni. 4 masa PJ dengan 3 kelas berlainan. PJ dengan yang besar-besar takpe, tapi budak kecik-kecik ni yang jadi masalah nak kena kejar sana, kejar sini. Tambah2 kalau dah bagi belon sorang satu
Why balloons? Because it is in the silibus, duh!

1 Julai. Cukup setahun kerja sebagai cikgu. Walaupun sebenarnya 2 Julai datang Kapit, 3 Julai baru masuk sekolah. Sepanjang setahun ni, dah lebih kurang 24 kali aku naik turun kapal terbang. Nampak tak duit gaji banyak perabih kat sapa. 1 year down and 35 years more to go. erk.

1 Julai. Cukup setahun kerja sebagai cikgu. Walaupun sebenarnya 2 Julai datang Kapit, 3 Julai baru masuk sekolah. Sepanjang setahun ni, dah lebih kurang 24 kali aku naik turun kapal terbang. Nampak tak duit gaji banyak perabih kat sapa. 1 year down and 35 years more to go. erk.

Musim panas ni pagi-pagi boleh feeling-feeling merasa kononnya duk oversea.Naik motor pun layan jer. Ajar budak PJ kat padang pun sejuk, segar je rasa. Tapi pagi je.. awal pagi je. Masuk tengahhari, panas membara bara tu hoh. Lepas tu baru sedar, aku memang kat Malaysia. lol. #Kapit  (at Sk Sungai Amang)

Musim panas ni pagi-pagi boleh feeling-feeling merasa kononnya duk oversea.Naik motor pun layan jer. Ajar budak PJ kat padang pun sejuk, segar je rasa. Tapi pagi je.. awal pagi je. Masuk tengahhari, panas membara bara tu hoh. Lepas tu baru sedar, aku memang kat Malaysia. lol. #Kapit (at Sk Sungai Amang)

Bye Kak Aisyah. Hampir setahun, akaklah yang paling banyak tolong Farah, dari Farah duduk belakang bonceng motor akak sampaila Farah dah boleh rempit laju-laju hari ini. If u werent there at the first place, I dont think I can be this strong. Lepas ni dah tade dah yang boleh Farah buat sembang di sekolah dan rumah. Golek2 tenung dinding sorang je la.  wuuuu~.

Bye Kak Aisyah. Hampir setahun, akaklah yang paling banyak tolong Farah, dari Farah duduk belakang bonceng motor akak sampaila Farah dah boleh rempit laju-laju hari ini. If u werent there at the first place, I dont think I can be this strong. Lepas ni dah tade dah yang boleh Farah buat sembang di sekolah dan rumah. Golek2 tenung dinding sorang je la. wuuuu~.

Cikgu-cikgu lelaki dengan murid lelaki tanya score semalam and I was like “Huh?”. Then I realized rupanya aku pakai jersi Jepun hari ini dan semalam Jepun vs Greece. hah! 
Pakai baju ni sebab this is first thing I grab this morning. Tak tengok pun pakai baju apa hari ini.
Ye, saya ada jersi Jepun but I don’t think Japan will win this year too. haha.
Sebab itu saya pun beli jersi Jepun cap siam je. hahaha!

Cikgu-cikgu lelaki dengan murid lelaki tanya score semalam and I was like “Huh?”. Then I realized rupanya aku pakai jersi Jepun hari ini dan semalam Jepun vs Greece. hah!
Pakai baju ni sebab this is first thing I grab this morning. Tak tengok pun pakai baju apa hari ini.
Ye, saya ada jersi Jepun but I don’t think Japan will win this year too. haha.
Sebab itu saya pun beli jersi Jepun cap siam je. hahaha!

"Spin Madly On" theme by Margarette Bacani. Powered by Tumblr.