i wish i could stop growing
Home    Info    Ask    Submit
About: 
7.45 am yesterday, one kid blurted out of nowhere “Cikgu, kenapa cikgu tak pakai make-up macam cikgu lain?”… and I was like Heh?? Well, kids, this teacher got 3 reasons for not wearing make-up except bedak tempek.

 1st, obviously, I don’t have time. I rather wake up 30mins late than wake up 30mins early just to put something on my face. 

2nd, I do not know how to. 

3rd, I do not own one of those except few lip gloss that I’ve only bought couple days before. aha!

Well, do not worry kids. One day, I will. One day. tehee~

7.45 am yesterday, one kid blurted out of nowhere “Cikgu, kenapa cikgu tak pakai make-up macam cikgu lain?”… and I was like Heh?? Well, kids, this teacher got 3 reasons for not wearing make-up except bedak tempek.

1st, obviously, I don’t have time. I rather wake up 30mins late than wake up 30mins early just to put something on my face.

2nd, I do not know how to.

3rd, I do not own one of those except few lip gloss that I’ve only bought couple days before. aha!

Well, do not worry kids. One day, I will. One day. tehee~

Gone but not forgotten. Welcome home, finally. ;’) #MH17

Gone but not forgotten. Welcome home, finally. ;’) #MH17

Lepas dah penat bersukan, berjemur sakan start pukul 3.30 petang sampai 5, balik-balik masak benda ni, menghadap betul-betul. Macam sia-sia je kan, kan, kan? muahawhawhaw.

Lepas dah penat bersukan, berjemur sakan start pukul 3.30 petang sampai 5, balik-balik masak benda ni, menghadap betul-betul. Macam sia-sia je kan, kan, kan? muahawhawhaw.

Today’s masterpiece. Seronok pula explore water color dengan cikgu yang lain and see the unexpected outcomes. Seriously, lepas cuti sekolah seterusnya, I’m gonna bring all my acrylics,watercolor,brushes,palletes, etc. to Kapit. Deep in my heart, I know I miss these. #art #Kapit

Today’s masterpiece. Seronok pula explore water color dengan cikgu yang lain and see the unexpected outcomes. Seriously, lepas cuti sekolah seterusnya, I’m gonna bring all my acrylics,watercolor,brushes,palletes, etc. to Kapit. Deep in my heart, I know I miss these. #art #Kapit

Art attack with teacher Fawah feat. Safuan Janggut, Ustad Taqi, Mr Shafizan and Mr Boo. Exploring the unlimit fun of water color using fingers and threads. kahkah. #art #watercolor #Kapit

Art attack with teacher Fawah feat. Safuan Janggut, Ustad Taqi, Mr Shafizan and Mr Boo. Exploring the unlimit fun of water color using fingers and threads. kahkah. #art #watercolor #Kapit

With the adorable, motorcycle freak, women killer, Zharif. 

Kalau la kau dah besar, confirm ‘Kak’ Fawah ni angkat jadi pakwe terus. haha.

With the adorable, motorcycle freak, women killer, Zharif.

Kalau la kau dah besar, confirm ‘Kak’ Fawah ni angkat jadi pakwe terus. haha.

Selamat Haghi Ghaiya. Pis!

 #eidmubarak #Kapit #SHRMZB (at SK Sungai Amang)

Selamat Haghi Ghaiya. Pis!

#eidmubarak #Kapit #SHRMZB (at SK Sungai Amang)

Teghowbek. Walaupun dah 4 hari sampai Kapit, mood raya masih meluap-luap lagi. #eidmubarak #family

Teghowbek. Walaupun dah 4 hari sampai Kapit, mood raya masih meluap-luap lagi. #eidmubarak #family

Inilah akibatnya kalau sakan beraya sampai lupa nak buat kerja. Terpaksa buat dalam keadaan tergesa-gesa sementara tunggu next flight. Bring it on!! #gofawahgo (at Kuala Lumpur International Airport (KLIA2))

Inilah akibatnya kalau sakan beraya sampai lupa nak buat kerja. Terpaksa buat dalam keadaan tergesa-gesa sementara tunggu next flight. Bring it on!! #gofawahgo (at Kuala Lumpur International Airport (KLIA2))

Proud alumni here! Masing-masing rasa nostalgic bila tengok bangunan sekolah. SK Seri Kota, tempat kami pat dibradik belajar. Yang paling best, daripada yang sulung mula sekolah, sampai yang bongsu habis belajar, umi still mengajar sekolah sama. Umi still rocking bebeh!  #skserikota #alumni #siblings #family #6pintar

Proud alumni here! Masing-masing rasa nostalgic bila tengok bangunan sekolah. SK Seri Kota, tempat kami pat dibradik belajar. Yang paling best, daripada yang sulung mula sekolah, sampai yang bongsu habis belajar, umi still mengajar sekolah sama. Umi still rocking bebeh! #skserikota #alumni #siblings #family #6pintar

'threefie' . Ni la bestpreng sayo jak dulu lagi. haha. #eidmubarak

'threefie' . Ni la bestpreng sayo jak dulu lagi. haha. #eidmubarak

Meet the team. #TeamTakdakBajuRaya #TeamRecycleBalikBaju   ……mihihihiw. #eidmubarak #raya #family

Meet the team. #TeamTakdakBajuRaya #TeamRecycleBalikBaju ……mihihihiw. #eidmubarak #raya #family

Mok Minoh’s legion. Mok Minoh (spot her in the middle) with her daughter and son-in-law, with her grandkids, with her great grandkids, and with her great great grandkids. haha. Anak, cucut, cicit, ciut semua ada. #eidmubarak #raya #family

Mok Minoh’s legion. Mok Minoh (spot her in the middle) with her daughter and son-in-law, with her grandkids, with her great grandkids, and with her great great grandkids. haha. Anak, cucut, cicit, ciut semua ada. #eidmubarak #raya #family

Baru turun dari bot terus kena kejar dengan wartawan RTM kononnya nak interview. Kalau la masuk betul dlm tv, habis satu Malaysia tengok muka baru bangun tidur, tudung senget2. Habis jatuh gedebuk saham. #Kapit #Sibu (at RH HOTEL)

Baru turun dari bot terus kena kejar dengan wartawan RTM kononnya nak interview. Kalau la masuk betul dlm tv, habis satu Malaysia tengok muka baru bangun tidur, tudung senget2. Habis jatuh gedebuk saham. #Kapit #Sibu (at RH HOTEL)

le iftar with le colleagues just now. ni je la mampu. kami tade hotel mewah nak berbuffet bagai.  hihi. #Kapit  (at Sk Sg. Amang)

le iftar with le colleagues just now. ni je la mampu. kami tade hotel mewah nak berbuffet bagai. hihi. #Kapit (at Sk Sg. Amang)

"Spin Madly On" theme by Margarette Bacani. Powered by Tumblr.