i wish i could stop growing
Home    Info    Ask    Submit
About: 
Meet my friend here in school. 5 years old Qaliesya from Kelate. Cara dia cakap campur gaul semua BM, Kelate dan Jaku Iban dengan pelat R. Cikgu Fawah, is what she called me. haha.

Meet my friend here in school. 5 years old Qaliesya from Kelate. Cara dia cakap campur gaul semua BM, Kelate dan Jaku Iban dengan pelat R. Cikgu Fawah, is what she called me. haha.

Even he is now taller,stronger and heavier than me, he will always be my little brother. haha. Happy 22nd Birthday Paeh!!

Even he is now taller,stronger and heavier than me, he will always be my little brother. haha. Happy 22nd Birthday Paeh!!

Here is another interesting fruit here in Kapit. Katanya, namanya, belimbing hutan. Rasa macam buah rambai tapi versi padat, kurang masam. Sumpah, kalau tak datang Sarawak ni memang aku takkan pernah kenal buahan pelik ni semua. heh.

Here is another interesting fruit here in Kapit. Katanya, namanya, belimbing hutan. Rasa macam buah rambai tapi versi padat, kurang masam. Sumpah, kalau tak datang Sarawak ni memang aku takkan pernah kenal buahan pelik ni semua. heh.

Couldnt sleep at all last night, end up doing this. Masih lagi raw sebenarnya tapi malas dah nak touch up sebab hanya gunakan Stabilo 12 Jumbo Colored Pencils. Honestly, this is a failure. muahahahaw. #drawing

Couldnt sleep at all last night, end up doing this. Masih lagi raw sebenarnya tapi malas dah nak touch up sebab hanya gunakan Stabilo 12 Jumbo Colored Pencils. Honestly, this is a failure. muahahahaw. #drawing

Setiap kali melangut dekat KLIA2, wajib jumpa Rohing. Kenal dari darjah 1, sama-sama lompat kelas, 17years of friendship, katanye laaa. It feels great to have friend like you mate. bwahaha. geli eh.

Setiap kali melangut dekat KLIA2, wajib jumpa Rohing. Kenal dari darjah 1, sama-sama lompat kelas, 17years of friendship, katanye laaa. It feels great to have friend like you mate. bwahaha. geli eh.

This is not a panda. This is Fawah Hanis trying her best to find a perfect position to sleep on KLIA2’s floor. Kroh kroh kroh. 


Ni la first world problem tiap kali bermalam dekat airport, nak tidur selamba badak, nanti terguling huduh, jatuh saham. hahaha.

This is not a panda. This is Fawah Hanis trying her best to find a perfect position to sleep on KLIA2’s floor. Kroh kroh kroh.


Ni la first world problem tiap kali bermalam dekat airport, nak tidur selamba badak, nanti terguling huduh, jatuh saham. hahaha.

One of the thing you must do before going back to Kapit is to make sure you have a happy tummy. Lol. Yeah, I’m serious. Dead serious. There is nothing delicious there, not even nasi goreng. 


Argh. I’m going to miss you Ketam Masak Black Pepper.  #food #foodporn #nomnomnom

One of the thing you must do before going back to Kapit is to make sure you have a happy tummy. Lol. Yeah, I’m serious. Dead serious. There is nothing delicious there, not even nasi goreng.


Argh. I’m going to miss you Ketam Masak Black Pepper. #food #foodporn #nomnomnom

Dinner. Ketupat sotong gomuk-gomuk. Lets!

Asal balik rumah je, upload gambar makanan. Macamana nak capai berat ideal kalau macam ni. #food #foodporn

Dinner. Ketupat sotong gomuk-gomuk. Lets!

Asal balik rumah je, upload gambar makanan. Macamana nak capai berat ideal kalau macam ni. #food #foodporn

Last night birthday treat. This is why I like home better. nyums nyums. #latergram #food #foodporn

Last night birthday treat. This is why I like home better. nyums nyums. #latergram #food #foodporn

This is what we called destiny between bestfriends porebah bebeh. She’s from KB and I’m about going back to KB. Thanks for celebrating my birthday at KLIA eventho just for a while. Tadela aku ni forever alone sgt. babai Ja~. Now back celebrating my birthday by myself. Afterall, I’m still forever alone. Kah kah kah. (at Kuala Lumpur International Airport (KLIA2))

This is what we called destiny between bestfriends porebah bebeh. She’s from KB and I’m about going back to KB. Thanks for celebrating my birthday at KLIA eventho just for a while. Tadela aku ni forever alone sgt. babai Ja~. Now back celebrating my birthday by myself. Afterall, I’m still forever alone. Kah kah kah. (at Kuala Lumpur International Airport (KLIA2))

Alololo sweetnya anak-anak murid aku ni. Kumpul duit sikit sorang beli sepaket gula-gula kononnya early present from them. Dalam kad siap wish ‘semoga dapat suami yang baik dan kacak’. Celah mane nak cari oi~.. hohohow! Apepun, jom pulai semenanjung~.

Alololo sweetnya anak-anak murid aku ni. Kumpul duit sikit sorang beli sepaket gula-gula kononnya early present from them. Dalam kad siap wish ‘semoga dapat suami yang baik dan kacak’. Celah mane nak cari oi~.. hohohow! Apepun, jom pulai semenanjung~.

Sejak duduk Kapit, banyak benda baru yang aku baru tahu kewujudannya. Terung iban, dabai, buah mawang dan beriban yang lain.Ini buah isau. Kulit tebal, berduri comel tapi rasa, rupa isinya sebijik macam mata kucing. It is like buah pulasan is another version of rambutan. Macam tu la~….. #Kapit

Sejak duduk Kapit, banyak benda baru yang aku baru tahu kewujudannya. Terung iban, dabai, buah mawang dan beriban yang lain.Ini buah isau. Kulit tebal, berduri comel tapi rasa, rupa isinya sebijik macam mata kucing. It is like buah pulasan is another version of rambutan. Macam tu la~….. #Kapit

Tolong dan ajar housemate buat poster dan ni la hasilnya pabila cikgu seni yang dah lama tak pegang berus. Hahaha. #art #watercolor

Tolong dan ajar housemate buat poster dan ni la hasilnya pabila cikgu seni yang dah lama tak pegang berus. Hahaha. #art #watercolor

Tarraaa~ kucha kucha hei. Filter melebih gilor. Haha. Bosan gila duk sekolah bila budak dari prasekolah sampai darjah 5 tak datang sekolah sebab UPSR. Jadi cikgu dah macam zombie tak tahu nak buat apa. Eh, ke aku je?

Tarraaa~ kucha kucha hei. Filter melebih gilor. Haha. Bosan gila duk sekolah bila budak dari prasekolah sampai darjah 5 tak datang sekolah sebab UPSR. Jadi cikgu dah macam zombie tak tahu nak buat apa. Eh, ke aku je?

Pagi tadi aktiviti melangkah, aktiviti petang ni pula pergi cekidaut jalan baru Kapit-Sibu. Tapi rupanya baru siap 2,3km. Kalau ikutkan jalan sungai, Kapit-Sibu ada dalam 126km. U do the maths berapa panjang lagi perlu siapkan. Cepatla siap, bosan sudah naik bot ekspress. Mihihihiw. #Kapit

Pagi tadi aktiviti melangkah, aktiviti petang ni pula pergi cekidaut jalan baru Kapit-Sibu. Tapi rupanya baru siap 2,3km. Kalau ikutkan jalan sungai, Kapit-Sibu ada dalam 126km. U do the maths berapa panjang lagi perlu siapkan. Cepatla siap, bosan sudah naik bot ekspress. Mihihihiw. #Kapit

"Spin Madly On" theme by Margarette Bacani. Powered by Tumblr.