i wish i could stop growing
Home    Info    Ask    Submit
About: 
Dinner. Ketupat sotong gomuk-gomuk. Lets!

Asal balik rumah je, upload gambar makanan. Macamana nak capai berat ideal kalau macam ni. #food #foodporn

Dinner. Ketupat sotong gomuk-gomuk. Lets!

Asal balik rumah je, upload gambar makanan. Macamana nak capai berat ideal kalau macam ni. #food #foodporn

Last night birthday treat. This is why I like home better. nyums nyums. #latergram #food #foodporn

Last night birthday treat. This is why I like home better. nyums nyums. #latergram #food #foodporn

This is what we called destiny between bestfriends porebah bebeh. She’s from KB and I’m about going back to KB. Thanks for celebrating my birthday at KLIA eventho just for a while. Tadela aku ni forever alone sgt. babai Ja~. Now back celebrating my birthday by myself. Afterall, I’m still forever alone. Kah kah kah. (at Kuala Lumpur International Airport (KLIA2))

This is what we called destiny between bestfriends porebah bebeh. She’s from KB and I’m about going back to KB. Thanks for celebrating my birthday at KLIA eventho just for a while. Tadela aku ni forever alone sgt. babai Ja~. Now back celebrating my birthday by myself. Afterall, I’m still forever alone. Kah kah kah. (at Kuala Lumpur International Airport (KLIA2))

Alololo sweetnya anak-anak murid aku ni. Kumpul duit sikit sorang beli sepaket gula-gula kononnya early present from them. Dalam kad siap wish ‘semoga dapat suami yang baik dan kacak’. Celah mane nak cari oi~.. hohohow! Apepun, jom pulai semenanjung~.

Alololo sweetnya anak-anak murid aku ni. Kumpul duit sikit sorang beli sepaket gula-gula kononnya early present from them. Dalam kad siap wish ‘semoga dapat suami yang baik dan kacak’. Celah mane nak cari oi~.. hohohow! Apepun, jom pulai semenanjung~.

Sejak duduk Kapit, banyak benda baru yang aku baru tahu kewujudannya. Terung iban, dabai, buah mawang dan beriban yang lain.Ini buah isau. Kulit tebal, berduri comel tapi rasa, rupa isinya sebijik macam mata kucing. It is like buah pulasan is another version of rambutan. Macam tu la~….. #Kapit

Sejak duduk Kapit, banyak benda baru yang aku baru tahu kewujudannya. Terung iban, dabai, buah mawang dan beriban yang lain.Ini buah isau. Kulit tebal, berduri comel tapi rasa, rupa isinya sebijik macam mata kucing. It is like buah pulasan is another version of rambutan. Macam tu la~….. #Kapit

Tolong dan ajar housemate buat poster dan ni la hasilnya pabila cikgu seni yang dah lama tak pegang berus. Hahaha. #art #watercolor

Tolong dan ajar housemate buat poster dan ni la hasilnya pabila cikgu seni yang dah lama tak pegang berus. Hahaha. #art #watercolor

Tarraaa~ kucha kucha hei. Filter melebih gilor. Haha. Bosan gila duk sekolah bila budak dari prasekolah sampai darjah 5 tak datang sekolah sebab UPSR. Jadi cikgu dah macam zombie tak tahu nak buat apa. Eh, ke aku je?

Tarraaa~ kucha kucha hei. Filter melebih gilor. Haha. Bosan gila duk sekolah bila budak dari prasekolah sampai darjah 5 tak datang sekolah sebab UPSR. Jadi cikgu dah macam zombie tak tahu nak buat apa. Eh, ke aku je?

Pagi tadi aktiviti melangkah, aktiviti petang ni pula pergi cekidaut jalan baru Kapit-Sibu. Tapi rupanya baru siap 2,3km. Kalau ikutkan jalan sungai, Kapit-Sibu ada dalam 126km. U do the maths berapa panjang lagi perlu siapkan. Cepatla siap, bosan sudah naik bot ekspress. Mihihihiw. #Kapit

Pagi tadi aktiviti melangkah, aktiviti petang ni pula pergi cekidaut jalan baru Kapit-Sibu. Tapi rupanya baru siap 2,3km. Kalau ikutkan jalan sungai, Kapit-Sibu ada dalam 126km. U do the maths berapa panjang lagi perlu siapkan. Cepatla siap, bosan sudah naik bot ekspress. Mihihihiw. #Kapit

Terkilan gila tak dapat nak ikut ramai-ramai 10000langkah keliling Kapit tahun ni sebab terpaksa jaga budak-budak ni sukaneka.  Pegawai kesihatan 2 orang tu pun pening dengan karenah korang. Tapi budak-budak ni dapat tempat keenam daripada enam pasukan. Cheh… buang karan cikgu je. Haahahaha. Gurau saja. Pis! #10000langkahmerdeka #Kapit

Terkilan gila tak dapat nak ikut ramai-ramai 10000langkah keliling Kapit tahun ni sebab terpaksa jaga budak-budak ni sukaneka. Pegawai kesihatan 2 orang tu pun pening dengan karenah korang. Tapi budak-budak ni dapat tempat keenam daripada enam pasukan. Cheh… buang karan cikgu je. Haahahaha. Gurau saja. Pis! #10000langkahmerdeka #Kapit

This is what we do right now in school. Chicken wings + lamb + fishes + different type of sausages and lots of other food.Hahaha. Lagi la sayang nak minta tukar sekolah. #Kapit

This is what we do right now in school. Chicken wings + lamb + fishes + different type of sausages and lots of other food.Hahaha. Lagi la sayang nak minta tukar sekolah. #Kapit

I was alone and then, suddenly, the hormone kicks in. kah kah kah. #drawing #art #bosanwoi

I was alone and then, suddenly, the hormone kicks in. kah kah kah. #drawing #art #bosanwoi

Pagi-pagi ajar budak pasal digit binari komputer, bila bunyi loceng terus tukar jadi cikgu pendidikan jasmani. Ibarat dari seorang programmer bertukar menjadi atlet. Bwahahaha.. gitew~.  kah. kah. #Kapit

Pagi-pagi ajar budak pasal digit binari komputer, bila bunyi loceng terus tukar jadi cikgu pendidikan jasmani. Ibarat dari seorang programmer bertukar menjadi atlet. Bwahahaha.. gitew~. kah. kah. #Kapit

Cuti sudah habis bro. Apa lagi, balik kawasan masing-masing la. Sesungguhnya cuti 3 hari itu tidak cukup. T____T #GuaNiah #Miri #throwback  (at Express Wharf, Sibu)

Cuti sudah habis bro. Apa lagi, balik kawasan masing-masing la. Sesungguhnya cuti 3 hari itu tidak cukup. T____T #GuaNiah #Miri #throwback (at Express Wharf, Sibu)

Orang kata Saghawak ni terkenal dengan Bujang Senang tapi aku kena masuk Miri Crocodile Farm baru jumpa binatang ni. Tapi kannn, bapak besar la hai buaya-buaya dalam sini. Sihat-sihat subur semuanya. Oh ya, baru tau buaya ni tidur berdengkur jugak. Haha. Macam comel je tengok tadi. #Miri

Orang kata Saghawak ni terkenal dengan Bujang Senang tapi aku kena masuk Miri Crocodile Farm baru jumpa binatang ni. Tapi kannn, bapak besar la hai buaya-buaya dalam sini. Sihat-sihat subur semuanya. Oh ya, baru tau buaya ni tidur berdengkur jugak. Haha. Macam comel je tengok tadi. #Miri

Reunion kami kali ni cabar diri jalan 10 kilometer masuk keluar Gua Niah. Sekarang boleh la cerita dah pergi Gua Niah sejak duk Saghawak ni. hiew hiew~ #reunion #BSS #GuaNiah  (at Gua Niah, Niah National Park)

Reunion kami kali ni cabar diri jalan 10 kilometer masuk keluar Gua Niah. Sekarang boleh la cerita dah pergi Gua Niah sejak duk Saghawak ni. hiew hiew~ #reunion #BSS #GuaNiah (at Gua Niah, Niah National Park)

"Spin Madly On" theme by Margarette Bacani. Powered by Tumblr.